Wat te doen bij een verstopt riool

Wat te doen bij een verstopt riool

Uw riool is verstopt en u had dit graag willen oplossen. Wat kunt u het best doen bij een verstopt riool? Wij leggen u graag uit wat u het beste kunt doen, wie er op draait voor de kosten en hoe u een verstopt riool het beste kunt voorkomen.

Uw riool is verstopt, wat nu?

Uw riool is verstopt als er bijvoorbeeld water uit de WC, uw doucheputje of gootsteen omhoog komt. Dit is vaak de oorzaak van een verstopping in uw leidingen. Wat kunt u nu het beste doen? Als eerst kunt u zelf proberen de ontstopping te verwerken. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door kokend heet water door de leidingen te gieten. Wanneer dit niet helpt raden wij u aan een rioolontstoppingsbedrijf te bellen. Zij zullen uw verstopte riool schoon spuiten, waardoor de verstopping verleden tijd is. Mocht het probleem groter zijn en helpt het schoonspuiten via een hoge druk spuit niet, dan is het ontstoppingsbedrijf genoodzaakt een rioolinspectie uit te voeren.

Wie draait er op voor de kosten?

Mocht het probleem groter zijn dan verwacht en moet er een rioolinspectie aan te pas komen, dan kan dit oplopen tot kosten. Maar wie betaald deze kosten? Dit hangt allemaal af van het feit of het probleem zit een in de particuliere afvoerleiding. Als dit het geval is dient u zelf op te draaien voor de kosten. Mocht het probleem zich bevinden in het hoofdriool dan zal uw gemeente opdraaien voor de kosten. Echter zijn de meeste verstoppingen zo verholpen.

Uw riool laten ontstoppen door professionals

Bent u op zoek naar een betrouwbaar en professioneel rioolontstoppingsbedrijf? Dan bent u bij VDV Cleaning aan het juiste adres. Neem contact op met een van de specialisten en los uw verstopte riool binnen no-time op!

Geef een reactie