Waar moet je op letten bij de aanschaf van vastgoed in het buitenland?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van vastgoed in het buitenland?

Het is een droom scenari, een huis in het buitenland. Je eigen plek onder de zon klinkt geweldig echter, bij de aanschaf van vastgoed in het buitenland komt een hoop kijken. Om te voorkomen dat je in een deceptie terecht komt helpen we je graag met enkele tips.

Regelgeving

Als eerste zullen we beginnen met de regelgeving. In ons land zijn regels gemakkelijk te vinden en vaak vrij duidelijk. In sommige andere landen kunnen regels wel eens heel anders zijn als hier. Ook de omgangsregels zijn vaak anders, hier is alles zakelijk en kun je gelijk aan de slag. In zuidelijke landen is het soms nodig om eerst eens wat te gaan eten, een kopje koffie te drinken met de burgemeester voor je ook maar met iets aan de slag kunt gaan. Koop je vastgoed kijk dan ook naar de grond, koop je de grond erbij of blijft de grond eigendom van de staat of gemeente. Hoe zit het met veranderingen aanbrengen aan het pand, mag dit zomaar?

Verdiep je goed in de regels voor de aankoop om er zeker van te zijn dat je niet teleurgesteld zal worden. Zorg ook altijd dat je daadwerkelijk de rechten koopt van het vastgoed, in sommige landen verkoopt men huizen aan buitenlanders welke niet het eigendom zijn van de verkoper! Een betrouwbare verkoper is belangrijk, zeker in landen welke vrij arm zijn, pakken criminelen graag huizenkopers in. Koop veilig bij een betrouwbare verkoper zoals bijvoorbeeld via Primavillas.

De taal

De taal is iets waar je misschien niet gelijk aan denkt, heel de wereld spreekt toch Engels? Toch is het zeker iets om rekening mee te houden. Hoewel men in veel landen Engels spreekt zullen de juridische stukken vaak in de taal van het land zijn. Ook zijn er regio’s waar Engels niet een veel gesproken taal is en je misschien tegen een taalbarrière zult aanlopen.

Extra kosten

Na de aanschaf van vastgoed in het buitenland betekent niet altijd dat je alle kosten hebt gemaakt. Appartementen hebben vaak een VVE welke bijdrage verlangt. Belastingen gaan soms door en ook gemeentelijke kosten kunnen ervoor zorgen dat je na je aankoop economische lasten zult hebben met betrekking tot het vastgoed. In sommige landen kan het belastinggeld schelen als je een huis niet volledig af laat bouwen, in andere landen ben je verplicht de stoep te onderhouden voor je woning. 

Ook kan water in sommige regio’s vrij duur zijn en soms zelfs op rantsoen geplaatst worden op momenten dat het erg droog is. Koop je bij een gerenommeerd verkoper zoals Primavillas zul je niet voor verrassingen achteraf komen te staan. Een goede makelaar kun je ook helpen een beeld te schetsen van de extra kosten welke je kunt hebben bij de aanschaf van vastgoed in het buitenland.

 

Geef een reactie