Hoe is de verzekering van een lease auto geregeld?

Hoe is de verzekering van een lease auto geregeld?

Kun jij via jouw werkgever gebruik maken van een lease auto? Of ben je de mogelijkheden van private lease aan het bekijken? In beide gevallen is het belangrijk om even stil te staan bij de vaste kosten. Hoe wordt bijvoorbeeld de auto verzekering geregeld? Hoe wordt de wegenbelasting geregeld? En hoe zit het precies met onderhoud? Je gaat in dit artikel lezen hoe de auto verzekering
bij een lease auto precies geregeld is.

Zakelijke lease

Krijg jij vanuit jouw werkgever een auto tot je beschikking? Dan heb je echt nergens omkijken naar. Je hoeft de brandstof niet zelf te betalen, je hoeft niet in te zitten over het onderhoud en je hebt ook geen omkijken naar de autoverzekering.

De autoverzekering is namelijk volledig in het leasecontract opgenomen. Dit betekent dat jouw werkgever een x bedrag per maand betaald voor het verzekeren van de auto. Dit betaalt jouw werkgever echter niet als een los bedrag, maar is puur een component van het leasetarief. Binnen dit leasetarief zijn ook kosten voor bijvoorbeeld onderhoud, reparatie en banden opgenomen. Mocht je een auto zakelijk kunnen leasen, hoef je dus niet stil te staan bij het verzekeren van de auto. Wel kan het verstandig zijn om even de polis van de verzekering op te vragen. Dan weet je precies hoe het met de verzekering van A tot Z geregeld is.

Private lease

Wil je mogelijk een auto privé gaan leasen? Dan ga je een maandelijks bedrag voor het gebruik van de auto betalen. Binnen dit maandelijkse bedrag zijn ook kosten voor de autoverzekering opgenomen. Dit betekent dat je óók geen omkijken naar de autoverzekering hebt bij private lease. Wat de premie voor de autoverzekering is, is afhankelijk van meerdere factoren.
Zo speelt de waarde van jouw auto een rol, maar ook voor de verzekering waarvoor gekozen is. Zo kan de aanbieder van de private lease kiezen voor een Audi verzekering, indien je een Audi gaat leasen. Het is echter ook goed mogelijk dat de aanbieder van de private leaseauto een eigen verzekeringsmaatschappij heeft.

Geef een reactie